Nuttige weetjes en informatie

Hieronder vindt U onze kalender:

Bedevaart naar Sint-Rita te Moerkerke

Nuttig om te weten:

  • Iedere donderdag is er om 18:30 uur eucharistieviering ter ere van de heilige Rita.
  • Op de 2de, 4de en 5de zondag van de maand is er om 11 uur een plechtige eucharistieviering.
  • Jaarlijks wordt een noveen gehouden ter ere van de heilige Rita, van 13 mei tot op de vooravond van haar feestdag 22 mei. Dan is er elke avond een viering in de kerk Sint-Rita om 18:30 uur. Op zaterdag en zondag in de noveenperiode is de viering om 18:30 uur altijd een eucharistie. 
  • Op 22 mei 2017 ontvangen we honderden bedevaarders tijdens twee plechtigheden: een rozenzegening en de plechtige eucharistievieringen om 16 uur, opgeluisterd door het koor 'Damori', en om 18:30 uur.
  • Wens je met een groep te komen? Wij kunnen zorgen voor een gebedsviering en een woordje uitleg over de geschiedenis van ons bedevaartsoord. We kunnen voor koffie zorgen in ons centrum. Je kan er ook de picknick gebruiken. Neem contact op met pastoor Hendrik De Leersnijder, 050 50 06 61 of 0476 98 65 32, hendrik.de.leersnijder@telenet.be.

Nuttige adressen

Contactpunt voor Sint-Rita
Parochie en bedevaartsoord:

Pastoor Hendrik De Leersnijder

Vissersstraat 56, 8340 Moerkerke
050 50 06 61 en 0476 98 65 32
hendrik.de.leersnijder@telenet.be

Sint-Rita berichten

Het laatste nieuws van Sint-Rita vind je op deze website.

Nuttige links

http://www.damme.be/ - Officiële website van stad Damme, hier vindt U o.a. meer informatie over onze accommodatie en geschikte plaatsen om te overnachten.

http://www.federatie-damme.be/ - Federatie van de parochies Damme, Vivenkapelle, Sijsele, Moerkerke, Den Hoorn, Lapscheure, Hoeke en Oostkerke.

http://www.santaritadacascia.org - Officiële website van.de Basiliek van Sint-Rita in Cascia (Italië).

 

Onthaal van groepen

Je wenst met een groep op bedevaart te komen? Je wil een gebedsviering in onze kerk? Je wenst wat meer uitleg tijdens je bezoek? Je wenst een picknick te gebruiken in de 'Zaal der Rozen'? Wij wensen je van harte welkom en spreek af met pastoor Hendrik De Leersnijder, 050 50 06 61 of 0476 98 65 32, hendrik.de.leersnijder@telenet.be..

OP ZOEK NAAR EEN MOOIE HEDENDAAGSE ZAAL OF ZAALTJE,
 
OOK TOEGANKELIJK VOOR ROLWAGENGEBRUIKERS?
 
GEEN NOOD!

 

Ben je als vereniging of privaat persoon van groot Damme en omstreken op zoek naar een mooie vergaderzaal of klein zaaltje, die ook toegankelijk is voor rolwagengebruikers, ook voor bedevaartsgroepen dan kan je altijd terecht in het Ontmoetingscentrum Sint-Rita ‘Zaal der Rozen’ via Viviane Brusselle-Sergeant, 050 50 00 14 op maandag- en donderdagavond tussen 19 uur en 20.30 uur. 
 
Het hele ontmoetingscentrum is grondig gerenoveerd en volledig opnieuw geschilderd. Er is een nieuw klein lokaal bijgekomen, heel geschikt om met kleinere groepen tot 30 personen te vergaderen of een feestje te organiseren. Daarnaast is er nog een kleiner zaaltje voor 25 personen. Uiteraard kun je ook in de zeer mooie grote ‘Zaal der Rozen’ terecht met 170 personen. Die zaal is volledig uitgerust met nieuwe stoelen en een nieuw bestek.
 
Telkens kun je beroep doen op een mooi ingerichte keuken met een microgolfoven en een zeer groot gasfornuis met 6 grote gasbekken en een oven, prima geschikt voor kooklessen, maar ook te gebruiken in aansluiting met het gebruik van een of andere zaal voor een familiefeestje, een babyborrel of communiefeestje in jouw eigen beheer of met een door jou gekozen traiteur. Zelfs de aankoop van drank laten wij volledig vrij aan jou over. Wij zorgen niet voor drank en vandaar hoef je bij ons geen procenten op het drankverbruik te betalen. De mooie bar in de grote zaal mag je vrij met jouw eigen drank gebruiken.
 
De toiletten zijn hedendaags modern en net ingericht met een bijzonder praktisch uitgerust hoekje om de baby’s te verversen, met afzonderlijke volledig afgesloten toiletten voor mannen, vrouwen en een toegankelijk toilet voor rolwagengebruikers dat volledig aan de normen voldoet.
Kortom, op een haalbaar korte rijafstand een voltreffer, een zaal of zaaltje onmiddellijk op alle vlakken kant en klaar voor groot Damme en omstreken aan een haalbare prijs!